HTML

Jóljárt Benő a kerékpáros utazó

Fajt Benő újhartyáni lakos, több éve már, hogy a kerékpárja nyergére pattan és bejárja az öreg kontinenst! Az idén egy szokatlanul nehéz, hegyekkel teletűzdelt túrára vállalkozott! Észak Franciaországból indul az Alpok hegygerincein át Svájc, Ausztria, Olaszország érintésével érkezik majd haza!!

Friss topikok

  • Simon László 1980: Gratulálok Jenő! Te hamarabb értél haza mint én! Én voltam az egyik kamionos akivel találkoztál K... (2013.08.11. 23:57) Tizenötödik nap
  • IstvanDobó: Sziasztok! Igen, velem találkozott a Salzburga bevezető úton. (2013.07.30. 21:30) Tizenhatodik nap
  • kodi.: Gyerünk Benő!! Kitartás! (2013.07.28. 04:31) Tizennegyedik nap
  • Csabi77: Ma sikerült összefutnom Fajt Benő újhartyáni vasemberrel. Imst mellett Tirolban készültem levadász... (2013.07.27. 21:13) Hatodik nap

Címkék

Tizenkilencedik nap

2013.08.01. 22:18 JB.

ÜDV Mindenkinek!

Benő ma éjjel Ljubjana előtt, vadkempingben tölti az éjszakát. A mai meleg nap után se lesz szüksége altatóra.

A mai napon, mikor felébredt, a San Martinoi emlékhely mellett, áttekert San Michele emlékműhöz, ahol egy külön múzeum épült a magyar katonák emlékére. De sajnos olyan korán ért oda, hogy még nem találta nyitva, így a bejárttól nem messze nekilátott a reggelijének, mikor megjelent a gondnok. Ő a Benővel egy nagyjából egykorú úr volt, aki beinvitálta egy kávéra, és szívélyesen körbe vezette a múzeumban. Benőnek nagyon tetszettek a látottak, és nagyon büszkén gondolt vissza az itt harcoló magyar katonákra. 

Ezután Szlovénia felé vette az irányt, és Ljubljana felé haladt. 

Az eddig megtett kilométer 2.870.

tizenkilencedik nap_1.png

Hajrá Benő!!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://joljartbeno.blog.hu/api/trackback/id/tr895439023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása